TÜBİTAK 2018 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Finalinde  Damla Damla Umut, Kucak Dolusu Mutluluk adlı projemizle okulumuzu ve Bursa´yı temsil ettik.

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün düzenlediği Okullararası Genç Kızlar 2. Küme Basketbol Turnuvası kapsamında oyna-nan karşılaşmada Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi, Çınar Anadolu Lisesi´ni 40-16 mağlup etti.

Turkuaz beyazlı okul, Yıldırım Özel Uludağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni 3 golle geçti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün düzenlediği 2. Küme Genç Erkekler Futsal Ligi´nde Yıldırım Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi, Yıldırım Özel Uludağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni 3-1 yendi.

Öğrencilerimiz Gezi İnceleme Kulübü rehberliğinde üniversite ziyareti için İstanbul´daydılar.

Okulumuz öğrencileri, Türkiye ve dünyada sağlığı olumsuz yönde etkileyen "Bağımlılıklar" sorununa dikkat çekmek için bir sergi düzenledi.

İstiklal Marşı’mızın kabulünün 97. yıl dönümü  nedeniyle okulumuz öğrencileri tarafından düzenlenen programda emeği geçen  tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuzun 9-E sınıfı öğrencilerinden Ümit BAYRAM okullar arası boks müsabakalarında Bursa birincisi olmuştur. Öğrencimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin meslek seçiminde bilinçli bir şekilde hareket edebilmeleri için ‘Bana Mesleğini Anlat, Yolumu Çizeyim’ sloganıyla meslek tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın ile İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Emekli Başhekimi Prof. Dr. Şükrü Öztürk’ün de katıldığı etkinlikte, diş hekimi, eczacı, fizyoterapist, psikolog, mühendis, mimar, avukat, mütercim tercüman ve veteriner gibi mesleklere sahip 17 farklı uzmanlık alanından 22 uzman mesleklerine ilgi duyan öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. Mesleklerin gerektirdiği yeterlilikler, eğitim süreci ve kariyer basamaklarını açıklayan konuşmacılar, gençlerin merak ettikleri konularda sorulara da yanıt verdiler. Kendileri için en doğru olan, gelecekte severek yapacakları, başarılı olabilecekleri meslekleri tanıma ve meslekler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler de, seminere yoğun katılım gösterdiler.

Şbt

19.02.2018 Pazartesi saat 16.10´da okul konferans salonunda 10. sınıf öğrencilerimizin velilerine ´´Ders Seçimi´´ hakkında Okul Rehber Öğretmeni Serhat KAHRAMAN tarafından seminer verildi. Velilerimizin yoğun katılım ve ilgisinin gözlendiği seminer, Okul Müdürü Mustafa KURT´un açılış konuşmasıyla başladı. Okul Rehber Öğretmeni Serhat KAHRAMAN ´ın , öğrencilerimizin geleceği açısından önemli dönüm noktalarından olan alan seçimi, seçmeli dersler, YKS ve meslek seçimi konularındaki aydınlatıcı sunumunun ardından velilerimizin sorularını yanıtladı. Semineri takiben 10. sınıflar ilgili müdür yardımcısı ve sınıf rehber öğretmenleri ile her şubenin velileri öğrencilerinin ilgi, yetenek ve dersteki başarıları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Şbt

Okul mezunlarımızdan Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencisi Yusuf Korucu ile Celal Bayar Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mustafa Özdemir 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimize okudukları bölümler, yazılım ve kod yazımı hakkında uygulamalı görseller eşliğinde seminer verdiler. Öğrencilerimize teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz

Şbt

Bursa’da uygulanmakta olan Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında; polis teşkilatının tanıtılması, öğrenci ve velilerle diyaloğun artırılması, suç ve suçlulara karşı bilgi akışının hızlandırılması ile okul çağındaki çocuklarımızın güvenli bir ortamda tehlikelerden uzak bir eğitim görmelerinin sağlanması amaçları doğrultusunda okulumuzda da eğitim konferansları düzenlendi.

Ock

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı 1.döneminde,  ilçe genelinde ilkokul,  ortaokul ve liselerde DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemini başarıyla kullanan öğrenciler ödüllendirildi.

Şbt

Bursa Satranç Federasyonunun 2017/2018 eğitim öğretim yılı 17-18 Ocak tarihlerinde düzenlemiş olduğu turnuvaya katılarak okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizin turnuva ile ilgili görüşleri ve bu turnuvanın kendilerine kazandırdıkları hakkında düşünceleri aşağıdadır. Öğrencilerimize okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ara

Okul rehber ve pak. Danışmanımız Serhat Kahraman tarafından YKS´ ye hazırlanan öğrencilerimize "YKS´ye Hazırlık sürecinde kaygı ve zaman yönetimi" hakkında seminer verilmiştir.

Ara

07 Aralık 2017 tarihinde okulumuz konferans salonunda “Mevlid-i Nebi” programı düzenlendi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümremizin ve öğrencilerin katkılarıyla hazırlanan etkinlik, farklı öğrenci gruplarının katılımıyla gün içinde üç defa tekrarlanarak gerçekleşti.

Öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlenen program kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemini ifade eden konuşma gerçekleşti. Şiirler okundu, sinevizyonlar izlendi ve ilahiler söylendi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz