17 Mart 2019 Pazar günü okulumuzdan katılımcı öğretmenler, idarecileri ile doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdik. Yürüyüş sabah 08.45’te Kaplıkaya Peyami Safa Ortaokulu mevkiinde başlayarak Zeyniler Köyü civarında son buldu. Sağlıklı ve doğal ürünlerden oluşan keyifli bir kahvaltı molasının ardından başlangıç noktasına dönüş yürüyüşü ile doğa parkuru tamamlandı.

İlimizde uygulanan Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında öğrencilerimizin güvenli bir ortamda, tehlikelerden uzak eğitim görmelerini sağlamak amacıyla okulumuzda eğitim faaliyeti düzenlendi.

Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz, kitap okuma sevgisi olan herkesin ilgi duyduğu yılda bir gerçekleşen Bursa Kitap Fuarına büyük katılım gösterdiler. Fuar ziyareti organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Çanakkale Deniz Savaşları´nın  104. yıldönümünde Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz. Günün anlam ve önemine binaen hazırladığımız "Çanakkale Geçilmez" konulu resim ve fotoğraf sergisi okulumuzun sergi salonunda açıldı.

ÖĞRENCİLERİMİZE DEPREM EĞİTİMİ VERİLEREK DEPREM TATBİKATI YAPILDI

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri tarafından öğrencilerimize deprem eğitimi verildi. Okulda ve evde, deprem öncesinde alınması gereken önlemler, deprem anındaki korunma tedbirleri ve deprem sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Sonrasında, siren sesiyle birlikte deprem tatbikatı başladı. Siren sesinin bitiminden sonra okul kontrollü bir şekilde tahliye edilerek tatbikat tamamlandı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne, öğrretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi

Sivil Savunma Kulübü

Okulumuz Erkek Basketbol Takımı, 2. Küme Bursa İl Birinciliği Genç Erkekler B Kategorisi, A Grubunda rakibi Özel Bursa Yıldırım Çelebi MTAL´ ni 107 - 39 , Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi´ ni 115 - 70 yenerek grubunda birinci oldu. Erkek Basketbol Takımımızı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. İlçe sıralaması için yapılacak olan çapraz müsabakalarda B Grubu ikincisi Nuri Erbak Anadolu Lisesi ile yapacakları maçta başarılar diliyoruz.

Atatürkçü Düşünce ve Tarih Kulübü ile Gezi İnceleme Kulübü öğrencileri, öğretmenlerimiz Serpil DEMİREL, Nihat GÜR ve Semra TOMBAK ÖZYEŞİL rehberliğinde Ankara Kültür ve Tarih Gezisi düzenlediler.

Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin kendi kişisel özellikleri, ilgileri ve yeteneklerini tanıyarak bu özellikleri ile mesleki hedefleri arasında gerçekçi bir ilişki kurmasına yardımcı olmak amacıyla ‘Bana Mesleğini Anlat, Yolumu Çizeyim’ sloganıyla yapılan meslek tanıtım etkinliğinin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.

Öğrenci, okul çalışanları ve velilere yönelik sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı destekleyen doğru mesajlar içeren Beslenme Dostu Okul panomuz öğrencilerimiz tarafından hazırlandı. 11-17 Mart "Dünya Tuza Dikkat Haftası" içinde olmamız nedeniyle panomuzda özellikle tuz kullanımının insan sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekildi. Şeker kullanımı, obezite, vücut kitle endeksi hesaplama yöntemi ve dengeli beslenmek için öğün örneklerine yer verildi.

Okulumuz Onur Kurulu Başkanlığı zararlı alışkanlıklarla ilgili yazı ve görsellerden oluşan sergisini panolarda açtı.

Şbt

10. Sınıf öğrencilerimiz biyoloji öğretmenimiz Haluk HÜR ile birlikte Tübitak 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması 2019 sergisini ziyaret ettiler.

Şbt

Taekwon-do Bursa İl Birinciliği müsabakalarında Genç Kızlar (B)´ de 9/G sınıfından öğrencilerimiz Hilal YAZAR ve Nazile MAHMUTOĞLU Üçüncü olarak bronz madalya almışlardır. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

26 Kasım -18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen sınıflar arası basketbol turnuvasına 18 takımdan 108 öğrenci, oyuncu olarak katılmıştır.

Şbt

Okulumuzun 10. sınıf velilerine, okul idaresi ve sınıf rehber öğretmenlerinin de katılımları ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanımız Serhat KAHRAMAN tarafından "Ders ve Alan Seçimi Sürecinde Ailenin Rolü" başlıklı seminer verildi.