Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Türk Dili ve Edebiyatı öğretim programında yer alan okuryazarlık becerileri bileşenlerinin öğrenme-öğretme sürecinde yapılan etkinliklerle bütünleştirilerek kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle program kapsamında belirlenen öğrenme çıktılarına yönelik sınıf içinde ve dışında yapılacak olan tüm etkinliklerde okuryazarlık süreç bileşenleri nüfuz ettirilerek okuryazarlık becerilerinin kazandırılması hedeflenmektedir.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; söz varlığı geliştirme çalışmalarında öğrencilerin dil-kültür ilişkisini, dilin toplumsal ve kültürel önemini fark edeceği eğilimler ile ilgili etkinliklere yer vermek, söz varlığını destekleyecek, dilimizin zenginliklerini yansıtacak, nesiller arası dil birliğine ve söz varlığının zenginleşmesine katkı sağlayacak nitelikleri barındıran metinlerle tanışmaları sağlayarak yukarıda belirtilen hedeflere ulaşmak üzere okul kütüphanelerinin asıl çalışmaları yanında, öğrencilerin kütüphane ile ilişkilerini artırmak, buna bağlı olarak kitap okumaya özendirmek, öğrencilerin okuma ve araştırma alışkanlığını geliştirmek, okul kütüphanelerinde eğitici, sosyal/kültürel faaliyetler yapılmasını ve kütüphanelerin bu yolla okulun tüm paydaşlarının kültürel/sosyal gelişimine katkı sunmasını sağlamak amacıyla "Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi" kapsamında gerçekleştirilen Sanat-ı Ebru Etkinliği okul müdür yardımcısı Feray ÖZTÜRK ve Görsel Sanatlar Öğretmenleri Figen AKTAŞ, Esin KARAGÖZ, Öznur ACAR KILIÇ ve Gülizar ÖNAL mentörlüğünde öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Etkinliğimiz Geleneksel İslam-Türk sanatlarının en önemlilerinden biri olan Ebru Sanatı’nın, Figen AKTAŞ öğretmenimizin uygulamalı olarak öğrencilerimize anlatımıyla devam etmiştir. Bilgilendirme sonrasında ebru yapmak isteyen öğrencilerimiz çalışmalarını yaparak ebru yapmanın heyecanını yaşamışlardır.
Sanat bir ifade şeklidir. Kendini ifade etmeye her zaman ihtiyaç duyan insanoğlu sanatı keşfetmiş ve sanatın farklı dallarını oluşturmuştur. Bu bağlamda “Sanat sözsüz en güzel şiirdir.” manifestosundan yola çıkarak fikir ve düşüncelerini ortaya koyabilmek adına hazırladıkları sunumu akranlarına paylaşan okulumuz öğrencilerinden Tuana GÜNEŞ, Nimet Hayriye ARTUNÇ ve Tuğçe BEKTAŞ’ a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.