Etiket Sonuçları: 18 Mart

Nis

Okulumuz tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün komutasındaki, canı pahasına savaşıp, her siperde ayrı destan yazan, ‘Çanakkale Geçilmez!´ sözünü tarihe kazıyan şehitlerimizi düzenlediğimiz "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı" ile andık.

Türklerin hayatını değiştiren, Kurtuluş Savaşı´na damgasını vuran, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi Konulu resim sergisi ile  zaferimizi, Görsel Sanatlar Örğretmenimiz Figen AKTAŞ rehberliğinde çizimlerini gerçekleştiren öğrencilerimizin gözünden gördük.

Sergide tarihimizin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanı olan 3 Kasım 1914 – 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı’nda cereyan eden bir seri deniz savaşından görüntülerin yer aldığı fotoğraflar ile öğrencilerimizin eseri olan 30 resim yer aldı.